• De Anti-tekenbandjes worden met de hand gemaakt.
  • Dit doen we zo snel mogelijk.
  • Als er iets besteld moet worden, duurt het langer.
  • We zijn afhankelijk van de Post.

In september 2014 zijn we ~  na een hele zomer workshops te hebben georganiseerd ~ begonnen met de eerste cursus NAdac-Hoopers. Omdat het toen snel qua weer bergafwaarts  ging hebben we besloten de cursus  toegankelijk te maken voor hen die willen beginnen. Je kunt dus starten wanneer je wilt en wanneer het ons uitkomt.

NAdac-Hoopers is ontstaan in Amerika en bestaat uit hoopers, tunnels, barrels en gates. Het is ontstaan uit de agility wereld alleen worden er bepaalde toestellen uit de agility niet gebruikt. Zo zijn de sprongen vervangen door hoopers waardoor de hond minder wordt belast omdat hij/zij niet meer hoeft te springen. Het parcours wordt zo neergezet dat de lijnen van de hond duidelijker wordt en de handler niet meer de hond hoeft te brengen naar het toestel wat de hond wordt geacht te nemen. Hierdoor kan het mogelijk worden dat de handler vanuit een bepaalde positie de hond vooruit kan sturen en de hond kan steeds meer zelfstandig het parcours lopen.


 

 

 

Een paar lessen NADAC-Hoopers is altijd gemakkelijk om te leren. De hond leert uw lichaamstaal kennen en het wordt gebruikt bij de opleiding NADAC-on distance.

Deze manier van trainen maakt het voor jonge honden, veteranen, adults of geblesseerde honden toegankelijk toch iets te doen met agility zonder extra belasting. Ook voor de mensen is het mogelijk wanneer er sprake is van een blessure of handicap te trainen met hun honden.

​De cursus NAdac-hoopers-limburg wordt gegeven op zondag en kost € 75,00 voor 10 lessen.
Het inschrijfformulier voor de cursus vind je op: http://www.canahondensport.nl/inschrijfformulier.html

NADAC staat voor North American Dog Agility Council. Volgens haar regels worden bij Cana de Hoopers en On-distance gespeeld.