• De Anti-tekenbandjes worden met de hand gemaakt.
  • Dit doen we zo snel mogelijk.
  • Als er iets besteld moet worden, duurt het langer.
  • We zijn afhankelijk van de Post.

Gezondheid hond

Een nieuwe behandelmethode voor dieren met chronische klachten

Ik heb onlangs de opleiding HDT gedaan en mag me nu HDT therapeut noemen (Homeopathic Detox Therapist). Naast de klassiek veterinaire homeopathie is dit een mooie aanvulling voor behandelingen in mijn praktijk.

De meeste mensen zijn min of meer bekend met het begrip detox of ontstoren, wat staat voor “ontgiften, het wegnemen van kwalijke gevolgen”. In het lichaam opgeslagen afvalstoffen worden verwijderd met natuurlijke middelen zoals kruiden, sappen en poeders.

HDT staat voor Homeopathic Detox Therapy. Het is een voor mensen ontwikkelde behandelmethode die ook voor dieren uiterst effectief is als er sprake is van een blokkade in de behandeling waardoor deze stagneert, of waardoor het dier terugvalt in klachten. De behandelmethode is gericht op het reinigings- en herstelproces van het lichaam op celniveau.

Verstoringen in lichaamsprocessen die voortkomen uit belastende stoffen ten gevolge van vaccinaties, reguliere medicatie, intoxicaties, antiparasitaire middelen en ziektes, worden tijdens de behandeling stap voor stap ontstoord. Dit gebeurt met gepotentieerde homeopathische middelen die snel, zacht, diep en effectief werken.

Ook dieren kunnen goed met deze HDT-methode behandeld worden; vanaf de geboorte en zelfs daarvoor al komt een dier in aanraking met stoffen die belastend kunnen zijn voor het lichaam. Die kunnen blokkades, verstoringen en complexe ziektebeelden gaan vormen. Het ontstoren hiervan vormt een belangrijk onderdeel van een homeopathische veterinaire behandeling.

Meestal worden vier verschillende potenties in een opeenvolgende reeks gebruikt om de gevolgen van de toxische stoffen of ziektes op te heffen. Indien nodig gebeurt dit in combinatie met voedingssupplementen en voedingsadvies. Orgaanfuncties worden hersteld zodat gezondheidsproblemen verminderen of verdwijnen.

Blootstelling aan externe belastende stoffen hoeft niet altijd tot een blokkade te leiden. Het lichaam heeft uitstekende manieren om deze toxische stoffen af te voeren, maar gaandeweg kunnen ze zich opstapelen en als het lichaam deze niet meer voldoende af kan voeren wordt het immuunsysteem van het dier aangetast. Hierdoor kunnen op den duur (chronische) klachten ontstaan. Omdat ieder dier anders is zal de één hier meer of sneller last van hebben dan de ander.

Voorbeelden van veel voorkomende belastende stoffen bij dieren zijn onder andere hormonen, corticosteroïden, verdoving bij operaties, antibiotica, hormoonzalf, vaccinaties, pijnstillers, anti parasitaire middelen en de gevolgen van niet optimale voeding. Met HDT kunnen langdurig bestaande klachten en ernstige chronische ziekten zoals huidklachten, allergieën, maagdarmklachten, ontstekingsgevoeligheid, artrose of auto immuun aandoeningen sterk verbeteren. Maar ook acute en chronische gevolgen van bijv. vaccinaties kunnen goed worden behandeld.

Binnen de HDT wordt gewerkt vanuit het principe dat externe belastende stoffen een laag veroorzaken die eerst moet worden behandeld voordat genezing kan plaatsvinden.

Deze lagen zijn:

1. Corticosteroïden

2. Vaccinaties

3. Antibiotica en NSAIDs

4. Anesthetica, narcose

5. Ontwormmiddelen

6. Middelen tegen teken en vlooien (Bravecto, Nexgard, Comfortis en meer)

7. Darmbalans en immuunsysteem

 

1.Corticosteroïden

Dexamethason, Prednisolon, Methylprednisolon (Moderin) en Cortison behoren tot de groep van synthetische corticosteroïden. Dit zijn hormoonachtige stoffen, die qua bouw en werking lijken op de natuurlijke corticosteroïden die het lichaam zelf maakt.

Corticosteroïden onderdrukken het afweersysteem, ze hebben een ontstekingsremmende en anti-allergische werking en worden voorgeschreven bij ziekten waarbij ontstekingen een rol spelen zoals huidaandoeningen, reumatoïde artritis, maagdarmontstekingen en auto-immuunziekten.

In de bijnieren worden de corticosteroïden cortisol en aldosteron gemaakt. Deze hormonen hebben een belangrijke werking in het lichaam. Aldosteron beïnvloedt de hoeveelheid water en zouten in het lichaam van de hond en Cortisol, ook wel het stresshormoon genoemd, beïnvloedt de stofwisseling van de hond. De werking van synthetische corticosteroïden is veel sterker dan de natuurlijke vormen.

Bekende bijwerkingen van Prednison en andere corticosteroïden zijn: veel drinken en daardoor veel plassen, erge honger (vraatzucht), hijgen en verandering in gedrag (soms vrolijker, vaker slomer).

Klachten die kunnen ontstaan na langdurig corticosteroïden gebruik zijn o.a. verminderde wondgenezing en verhoogde kans op infecties, osteoporose, spierafbraak, gevoelige en dunne huid, slechte vacht en kaalheid, immuun deficiëntie, gebrek aan energie, gewichtstoename, diabetische klachten, futloosheid en uitblijven van de loopsheid.

Diane Sari, Zima Dierhomeopathie.

 

Binnenkort in onze webwinkel te koop.