• De Anti-tekenbandjes worden met de hand gemaakt.
  • Dit doen we zo snel mogelijk.
  • Als er iets besteld moet worden, duurt het langer.
  • We zijn afhankelijk van de Post.

Op 2e pinksterdag (6 juni 2022) wil Cana Hondensport u kennis laten maken met 'mantrailen'.

Bij mantrailen zoeken we een slachtoffer die ergens verstopt ligt of zit op ons eigen terrein.

Mantrailen: wat is het?

De hond krijgt een geur in de vorm van een sjaaltje of handschoen of iets dergelijks van de persoon die zich ergens verstopt op het terrein. De hond noch de handler mogen niet zien waar hij/zij is.

De hond neemt de geur op en gaat aan de slag om het slachtoffer te zoeken. Jij als handler loopt achter de hond aan om te zien wat de hond doet. Houdt de hond de geur wel vast, gaat de hond recht op zijn/haar doel af. Snuffelneus op de grond of snuffelneus in de lucht.

Wat vooraf ging:

Het slachtoffer zoekt een plekje uit het gezicht waar de hond start. Hij/zij heeft een snack bij zich wat de hond heel lekker vindt. Dat kunnen snoepjes zijn of bijvoorbeeld yoghurt. In ieder geval iets waar de hond voor gaat. En dan wacht het slachtoffer tot de hond hem/haar gevonden heeft. Als de hond het slachtoffer heeft gevonden wordt het groots beloond. Heel het terrein inclusief de buren, mogen het horen.

Over de snuffelshop:

De auto's mogen op het oefenterrein staan omdat de honden daarin blijven totdat ze aan de beurt zijn. Dit omdat niemand dan op hoeft te letten dat het goed gaat met de honden. Let op dat je raampjes open zet en water bij je hebt of water pakt bij de waterkraan.

Verzorg dus eerst je hond(en).

Als iedereen zit, dan doet Dirk een woordje onder een kop koffie of thee.

Het slachtoffer gaat zich verstoppen en Sunni en ik gaan zoeken.

De handlers (gasten) lopen met ons mee. Blijf achteraanlopen, zodat Sunni zich kan concentreren. Let goed op haar; ga haar lezen. Ik ga jullie er op wijzen als ze de geur krijgt en houdt.

We weten allemaal niet waar het slachtoffer is. Hoe spannend is dat.

Als het slachtoffer gevonden is dan gaan we terug naar het oefenterrein. De volgende hond en handler kunnen gaan zoeken.

Een slachtoffer kan zijn iemand die de hond kent want dat is makkelijk als je denkt dat je hond onzeker is of iets anders.

Cana geeft geen mantraillessen. Als je het leuk vind zul je dus zelf een hondenschool moeten zoeken die dat wel doet. Wij willen jullie alleen maar kennis laten maken met mantrailen. Er is nog meer te doen met je hond als agility, hoopers en detectie.

We gaan er in ieder geval een leuke dag van maken.

Aanvang: 11:00 uur.

Kosten: 10,00 euro.

Tijd: half uur per hond en handler.

Lunch: is inclusief.

Inschrijven kan via het onderstaand formulier. (Per hond een nieuw formulier).

Betalen kan via de webwinkel.

Betalen is meedoen!

Inschrijfformulier: